Hozzávalók:
szép egészséges zöldparadicsom,kapor,torma,fekete bors,babérlevél, csombor( borsikafű),
Ecet,- 500ml 9% vagy 300ml 10%
Só, 5 dkg ..
Cukor ízlés szerint ,,,
Natrium benzoat,,2 mokkás kanál
Víz 1 1/2 liter
*
Elkészítés:
Ez mennyiség egy 5 literes üveghez elég ha megtöltjük zöldparadicsommal..
-.Megmossuk a zöldparadicsomokat és az üvegeket ….
-az üvegek aljára egy kis kaprot ,borsikafüvet( csombort ) teszünk…majd belerakjuk a paradicsomokat ,,,közzé tormát helyezünk ….elkészítjük a levet …
.1 1/2 liter hideg víz+1/2 liter 9% ecet vagy ha 10 % 300ml ,…
-5 dkg durva jód mentes só,..
-cukor izlés szerint
-2 kiskanál nátrium benzoatot …ezt mind összekeverjük és a paradicsomra öntjük ..hagyuk egy pár órát pihenni ha kell még utánna töltjük a levet ….lekötjük és be a kamrába !!!
-Ez a lé nagyon jó uborkára is finom ízletes a savanyúság és nem romlik meg .
