Hozzávalók:
Hozzávalók: paprika, káposzta felöntőlé: 1 l vízhez 3 dl ecet, 3 dkg cukor, 3 dkg só,1 kávéskanál mustármag,1 kávéskanál szemes bors,2 db babérlevél, tartósítószer, késhegynyi borkén
*
Elkészítés:
Elkészítése: Az eltenni való paprikát a száránál kereken kivágjuk, a káposztát megtisztítjuk, majd legyaluljuk, meghintjük 2 ek. sóval hagyjuk állni 2 órán át .Majd a besózott és kifacsart káposztával megtömjük a paprikákat .Azután bő szájú üveg fenekére borsot, és a fentieket beletesszük, a paprikát rárakjuk, szépen, egymás mellé. Azután ecettel hígított cukros vizet ráöntünk, tetejére szalicilt és borként teszünk és lekötjük.