Zöldhagymás só

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

konyhasó (nem jódozott)
hagyma zöld szára

*

Elkészítés:

Ne dobjuk ki a újhagymáknak, zöldhagymáknak a zöld szárát, hanem készítsünk belőlük fűszersót!
Ha van aszalónk, akkor a kb.
5 centis darabokra vagdosott zöld szárrészt zörgősre szárítjuk.
Aszaló híján sütőben, kis hőfokon (50-100 fokon) is könnyedén megszáríthatjuk.
Ezt követően kávédarálón porrá őröljük, s összekeverjük a konyhasóval.
Jól záródó üvegben tároljuk.
Arányokat nem írok, mindenki ízlése szerinti mennyiségben keverje.
Ez a fűszersó kiváló lesz húsok pácolásához, körözötthöz, hússütéshez, de akár tócsnihoz, sült krumplihoz is.
A felhasználási lehetőségeknek csak a képzeletünk szabhat határt.