Hozzávalók:
*25 dkg túró
*1 kisebb fej vöröshagyma
*1 zöldfűszeres tömlős sajt
*1 evőkanál majonéz
*1-2 ek tejföl
*1 nagy csipet só
*2-3 tekerés bors
*1 kis csokor friss petrezselyem levél
*pár szál metélőhagyma
*pár szelet rozskenyér
*2-3 gerezd fokhagyma
*
Elkészítés:
A túrót villával alaposan áttörjük, majd belereszeljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a sajtot, ízesítjük a fűszerekkel, a majonézzel.
A tejföllel lazítjuk.
A megtisztított zöldfűszereket egész apróra vágjuk, és a túrókrémbe keverjük.
Legalább egy órára a hűtőbe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A kenyereket megpirítjuk, bedörzsöljük fokhagymával, majd azonnal megkenjük a túrókrémmel és friss zöldségekkel kínáljuk.