Hozzávalók:
8 db felső csirkecomb
liszt
tojás
prézli
só
zsír, vagy olaj a sütéshez
Rizshez:
25 dkg rizs
1 fej hagyma
1 ek. zsír
1/2 csokor kapor(vagy 1 ek. szárított)
1/2 csokor petrezselymezöld
1 erőspaprika
3 db közepes csemegeuborka
só
bors
*
Elkészítés:
A húst sózom, szokásos módon panírozom és kisütöm. A rizst megpárolom. A hagymát kockára vágva világosra pirítom a zsíron, hozzáteszem az apróra vágott kaprot, petrezselyemzöldet, karikára vágott erős paprikát, sózom. Pici vízzel felengedem és 4-5 percig párolom, majd végül beleteszem a karikára vágott csemegeuborkát és pici borsot. Azzal már csak jól átmelegítem. Az egészet a párolt rizshez keverem. Nagyszerű köret, savanyúság sem kell mellé.
