Zöldborsós zuzapörkölt kapros nokedlivel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gabcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg zuza
20 dkg zöldborsó
zsír vagy olaj
1 nagy fej hagyma
porpaprika
1 ek édesanna (nyáron 1db paprika)
borsónyi erőspista vagy csípős pirosarany
0,5 dl paradicsomlé (nyáron 1 paradicsom)
só,bors,őröltkömény ízlés szerint
A nokedlihez:
6 ek liszt
3db tojás
pici víz,
kapor,(mennyisége ízlés szerint)
só vagy delikát
A fűszerek Toldi Fűszer termékek

*

Elkészítés:

A hagymát kevés zsiradékon megpárolom.
Mehet bele a kömény,bors,ezzel picit átforgatom,majd ráteszem a porpaprikát.
Ezután az édesannát,erőspistát és végül a paradicsomlét.
Összeforralom és mehet rá a megtisztított,feldarabolt zuza.
Sózom,felöntom vízzel és majdnem készrefőzömAz utolsó 15percre (attól függ,mennyire zsenge) hozzáteszem a zöldborsót és készre főzöm.
A nokedlihez összekeverem a liszttel a kaprot,sózom,hozzáütöm a tojást,és annyi vizet amennyit kíván.
Simára keverem és nokedliszaggatón átnyomva,lobogó vízben kifőzöm.
Ennyi erőspistától csak pikáns lesz,ha valaki csípősebben szereti,többet tegyen bele!
Kovászos,vagy ecetes uborkával tálalom.
Jó étvágyat hozzá!

Zöldborsós zuzapörkölt kapros nokedlivel