Hozzávalók:
60 dkg zuza
20 dkg zöldborsó
zsír vagy olaj
1 nagy fej hagyma
porpaprika
1 ek édesanna (nyáron 1db paprika)
borsónyi erőspista vagy csípős pirosarany
0,5 dl paradicsomlé (nyáron 1 paradicsom)
só,bors,őröltkömény ízlés szerint
A nokedlihez:
6 ek liszt
3db tojás
pici víz,
kapor,(mennyisége ízlés szerint)
só vagy delikát
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
*
Elkészítés:
A hagymát kevés zsiradékon megpárolom.
Mehet bele a kömény,bors,ezzel picit átforgatom,majd ráteszem a porpaprikát.
Ezután az édesannát,erőspistát és végül a paradicsomlét.
Összeforralom és mehet rá a megtisztított,feldarabolt zuza.
Sózom,felöntom vízzel és majdnem készrefőzömAz utolsó 15percre (attól függ,mennyire zsenge) hozzáteszem a zöldborsót és készre főzöm.
A nokedlihez összekeverem a liszttel a kaprot,sózom,hozzáütöm a tojást,és annyi vizet amennyit kíván.
Simára keverem és nokedliszaggatón átnyomva,lobogó vízben kifőzöm.
Ennyi erőspistától csak pikáns lesz,ha valaki csípősebben szereti,többet tegyen bele!
Kovászos,vagy ecetes uborkával tálalom.
Jó étvágyat hozzá!