Zöldborsós-tejszínes pulykatokány

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Zöldborsós-tejszínes pulykatokány

Zöldborsós-tejszínes pulykatokány

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

A húsz alaposan megtisztítjuk, felkockázzuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, kockára vágjuk.
A szalonnát vékony csíkokra szeljük.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, rászórjuk a hagymát, üvegesre pároljuk.
Rátesszük a húst, majd fehéredésig pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, lefedjük.
Amikor már majdnem puha a hús, de még van rajta víz, ráöntjük a borsót és együtt puhára főzzük.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd szépen a húshoz keverjük.
Hagyjuk felfőni, ez pár perc.
Melegen, nokedlivel, főtt tésztával vagy tarhonyával kínáljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldborsós-tejszínes pulykatokány