Hozzávalók:
· 800 g sertés lapocka
· 150 g (1 nagyobb fej) vöröshagyma
· kb. 10 ek étolaj
· 3 gerezd fokhagyma
· 4 tk pirospaprika
· 1 mk erős pirospaprika
· 1 mk őrölt kömény
· kb. 1 tk i só
· ½ kg zöldborsó
*
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, az esetleges nagyon zsíros részeket levágjuk, és a húst kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra felvágjuk.
Az olajat megforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pirítjuk benne, majd levesszük a tűzről. Hozzátesszük a pirospaprikákat, kb. 1/2 dl vizet öntünk bele, és visszatesszük a tűzre.
Azonnal beletesszük a húst, nagy lángon kavargatva pirítjuk, míg összeugranak, kissé megzsugorodnak a húskockák.
Közben beletesszük az apróra vágott fokhagymát, nem nyomjuk át, felkockázzuk, így sokkal jobb íze van,megsózzuk, és megszórjuk az őrölt köménnyel is.Mikor a hús félig puha belerakjuk a zöldborsót mert annak nem kell sok idő
Ha nagyon pirulna, apránként kis adag vízzel mindig felöntjük.
Végül, amint szép egyforma állagúak a húskockák, felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy épp ellepje.
Lefedjük, és kb. 45 perc alatt puhára főzzük.
Hozzá Bakonyi krumpli gombócot tálaltam
Ennek a receptje
http://www.receptlap.hu/recept/krumpli_gomboc_bakonyi_modra__9197