Zöldborsós sertésmáj (pörkölt)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Zöldborsós sertésmáj (pörkölt)

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg sertésmáj
2 fej vöröshagyma
20 dkg fagyasztott zöldborsó

bors
majorána
őrölt pirospaprika

*

Elkészítés:

A májat csíkokra vágjuk.
Egy lábasban megmelegítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, néhány percig pároljuk, a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával ( annyival hogy szép, sötét színe legyen ), elkeverjük, majd hozzáadjuk a felcsíkozott májat, és egy kevés vízzel felöntjük.
Borssal és majoránnával ízesítjük, és fedő alatt főzzük.
Amikor a máj már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és tovább főzzük, addig, amíg puha nem lesz.
A fedőt levesszük, és ha még lenne alatta víz, magasabb lángon addig főzzük, amíg a leve teljesen be nem sűrűsödik.
Utólag sózzuk.
Burgonyapürével, és ecetes almapaprikával kínáljuk.

Zöldborsós sertésmáj (pörkölt)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldborsós sertésmáj (pörkölt)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!