Hozzávalók:
1 kg sertésmáj
2 fej vöröshagyma
20 dkg fagyasztott zöldborsó
só
bors
majorána
őrölt pirospaprika
*
Elkészítés:
A májat csíkokra vágjuk.
Egy lábasban megmelegítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, néhány percig pároljuk, a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával ( annyival hogy szép, sötét színe legyen ), elkeverjük, majd hozzáadjuk a felcsíkozott májat, és egy kevés vízzel felöntjük.
Borssal és majoránnával ízesítjük, és fedő alatt főzzük.
Amikor a máj már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és tovább főzzük, addig, amíg puha nem lesz.
A fedőt levesszük, és ha még lenne alatta víz, magasabb lángon addig főzzük, amíg a leve teljesen be nem sűrűsödik.
Utólag sózzuk.
Burgonyapürével, és ecetes almapaprikával kínáljuk.