Hozzávalók:
80dkg zöldborsó
2 szál sárgarépa
2 fej hagyma
30dkg rizs
1 csokor petrezselyem
Vegeta, cukor
Bors, olaj
*
Elkészítés:
A rizst 1-2 órára beáztatjuk hideg vízbe.
A hagymákat apróra vágjuk és olajon,kevés vízzel megdínszteljük.
Hozzáadjuk a zöldborsót,az kockára vágott répát,a petrezselymet.
Fűszerezzük,és vízzel felöntve,fedő alatt puhára pároljuk (nem baj,ha marad leve).
Amikor minden megpuhult,hozzárakjuk a rizs,megint felöntjük vízzel,fűszerezzük,és fedő alatt puhára főzzük (figyelve a víz mannyiségére,időnként megkeverve).
Ha kész,elzárjuk a gázt,és fedő alatt hagyjuk pihenni kb.10-15 percig.
Sült hús mellé remek köret,de magában is finom étel.
Jó étvágyat!!!