Hozzávalók:
60 dkg. pulyka felső comb filé,
25 dkg. rizs,
1 nagyobb lecsópaprika, (esetleg színes kápia, vagy kaliforniai paprika)
1 nagyobb paradicsom,
1 nagy fej hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
2 marék fagyasztott zöldborsó, (lehet fagyasztott vegyes zöldségből, esetleg 1/2 üveg leszűrt, konzerv üveges zöldborsóból is készíteni )
kevés só,
frissen őrölt bors,
kis csokor petrezselyem zöld,
kevés olíva olaj,
2 csésze leves alaplé.
*
Elkészítés:
A hagymát apróra daraboljuk, majd kevés olíva olajon megdinszteljük.
Hozzányomjuk a fokhagymát, és megsózzuk.
A szokásosnál kicsit apróbbra vágott pulykahúst hozzátéve, annak fehéredésig pirítjuk.
Adjuk hozzá a nagyon apróra vágott paprikát, és a paradicsomot is.
A rizst pirítsuk meg kevés olajon egy másik edényben, majd öntsük fel dupla mennyiségű alaplével.
A korábban elkészített, és a hűtőben tárolt csont alaplé tökéletes erre a célra!
Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megpuhult húshoz.
Hozzákeverjük a zöldborsót is, majd összefőzzük.
Ha száraznak érezzük, pótoljuk még rajta az alaplevet, mert a rizs sokat felvesz.
Jól borsozzuk meg, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyem zölddel.
Csípős paprikát is tehetünk mellé, ha valaki szereti.
Sajtot is reszelhetünk rá.
Ne tévesszük össze a olasz módra készített sokkal krémesebb rizottót, a most leírt rizses hús recepttel.
Mi magyarok, inkább így szoktuk meg.
A pulyka pedig nagyon sokoldalú húsféle, erre is kitűnő.
Főként a pulyka felső comb filé.