Hozzávalók:
1/2 kg. csirkemáj,
1 nagy fej hagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 doboz zöldborsókonzerv, vagy fagyasztott zöldborsó,
őrölt bors,
só,
kevés étolaj.
*
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megfonnyasztjuk.
Egy idő után hozzáadjuk a kés lapjával megnyomott fokhagymát, majd a megmosott, megtisztított, darabokra vágott csirkemájat.
Addig pirítjuk, míg megnyomva nem rózsaszín a belőle szivárgó lé.
Ekkor hozzáadjuk a konzerv, dobozos zöldborsót levével együtt, vagy egy jó marék fagyasztott zöldborsót.
Ha száraznak tartjuk, pótoljuk a levét.
Frissen őrölt borsot adunk hozzá, sózni csak a tálaláskor szabad !
A közben elkészített krumplipürével, vagy főtt rizzsel tálaljuk.