Zöldborsós, pirított csirkemáj.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Zöldborsós, pirított csirkemáj.

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg. csirkemáj,
1 nagy fej hagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 doboz zöldborsókonzerv, vagy fagyasztott zöldborsó,
őrölt bors,
só,
kevés étolaj.

*

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megfonnyasztjuk.
Egy idő után hozzáadjuk a kés lapjával megnyomott fokhagymát, majd a megmosott, megtisztított, darabokra vágott csirkemájat.
Addig pirítjuk, míg megnyomva nem rózsaszín a belőle szivárgó lé.
Ekkor hozzáadjuk a konzerv, dobozos zöldborsót levével együtt, vagy egy jó marék fagyasztott zöldborsót.
Ha száraznak tartjuk, pótoljuk a levét.
Frissen őrölt borsot adunk hozzá, sózni csak a tálaláskor szabad !
A közben elkészített krumplipürével, vagy főtt rizzsel tálaljuk.

Zöldborsós, pirított csirkemáj.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldborsós, pirított csirkemáj.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!