Zöldborsós karfiolleves eperlevél tésztával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Zöldborsós karfiolleves eperlevél tésztával

Recept leírás:

Hozzávalók:

*1 egész kis fej karfiol
*10 dkg zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
*2 nagyobb szál sárgarépa
*3 nagy szem krumpli
*7 dkg Soós eperlevél tészta
*1 közepes fej vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 púpos kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 púpos tk őrölt pirospaprika
*1 tk házi darált pirospaprika
*1 tk házi ételízesítő(esetleg 1 leveskocka)
*2 liter víz

*

Elkészítés:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
A karfiolt egész apró rózsáira szedjük, a krumplit apró kockára vágjuk, a sárgarépát vékonyra karikázzuk.
A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk a felforrósított olajon, majd a sárgarépát és a zöldborsót kicsit megpirítjuk rajta.
Felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel.
Amikor felfő a leves, hozzáadjuk a krumplit és a tésztát.
Ha már a krumpli is majdnem puha, mehet bele a karfiol, mert ennek elég pár perc, hogy megpuhuljon.
Ha minden zöldség megfőtt és a tészta is puha, megkóstoljuk, és ha szükséges, még ízesítjük.
Melegen, azonnal kínáljuk.

Zöldborsós karfiolleves eperlevél tésztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldborsós karfiolleves eperlevél tésztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!