Hozzávalók:
Fasírthoz:
1 kg darálthús
2 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 tojás
3 zsemle
kicsi tej
10-15 dkg zöldborsó
só,bors,pirospaprika
Krumplipüréhez:
2 kg krumpli
10 dkg vaj
kicsi tej(1-2 dl)
*
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk.
A zsemléket beáztatjuk a tejbe majd jól kifacsarjuk és a húshoz adjuk,a reszelt fokhagymával és a többi hozzávalókkal együtt.Jól összedolgozzuk.
A zöldborsót puhára pároljuk majd azt is hozzáadjuk.
Vizes kézzel gombócokat formálunk,zsemlemorzsába megforgatjuk és olajba kisütjük.
A krumplit megpucoljuk apró kockákra vágjuk és sós vízbe puhára főzzük.Ha kész leszűrjük krumplinyomóval összetörjük és még forrón belekeverjük a vajat és annyi tejet öntünk hozzá hogy krémes állaga legyen.
A bacon kosárkákhoz muffin sütő tepsit megfordítjuk,alufóliázzuk és darabonként 2 baconnal …az egyiket kettévágjuk és keresztbe rárakjuk a másikkal körbetekerjük a formákat……Megkenjük felvert tojással és pár perc alatt megsütjük.