Zöldborsós csirkemell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Zöldborsós csirkemell

Recept leírás:

Hozzávalók:

Ezt én úgy szoktam készíteni, hogy a krumplit is belefőzöm és az nálunk a köret hozzá.
50 dkg csirkemellfilé apró kockákra vágva
2 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
kb. 20 dkg zsenge zöldborsó (lehet idény, lehet fagyasztott, vagy üveges)
4-5 szem burgonya
1 paprika
1 paradicsom
só, bors, pici zsír
1-2 kk. tört pirospaprika
pici pirosarany ízesíteni

*

Elkészítés:

A hagymát megpucolom és apró kokcákra felvágom. Kevés zsíradékon megpirítom, közben belekockázom a paprikát és együtt piritom üvegesre. Félreteszem és kis só, tört pirospaprikával összekeverem, nagyon pici vizet öntök rá és beleteszem a már felkockázott csirkemellfilét. Jól összekeverem és pár percig főzöm fedő alatt, amíg a húsnak fehér színe lesz. Majd öntök hozzá egy kevés levet és beleteszek egy kis apróra vágott paradicsomot és a zöldborsót. Pár perc múlva a már megpucolt, kockára vagy hasábra vágott burgonyát is beleteszem és főzöm együtt. Közben megkóstolom és teszek hozzá még fűszert, ami még szükséges, só, vagy bors, egy kevés pirosaranyat. Kb. 35-40 perc alat készre főzöm.
Nálunk a gyerekek szeretik így enni üresbe, de lehet hozzá nokedlit készíteni, vagy savanyúságot is enni.

Zöldborsós csirkemell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldborsós csirkemell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!