Hozzávalók:
Ezt én úgy szoktam készíteni, hogy a krumplit is belefőzöm és az nálunk a köret hozzá.
50 dkg csirkemellfilé apró kockákra vágva
2 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
kb. 20 dkg zsenge zöldborsó (lehet idény, lehet fagyasztott, vagy üveges)
4-5 szem burgonya
1 paprika
1 paradicsom
só, bors, pici zsír
1-2 kk. tört pirospaprika
pici pirosarany ízesíteni
*
Elkészítés:
A hagymát megpucolom és apró kokcákra felvágom. Kevés zsíradékon megpirítom, közben belekockázom a paprikát és együtt piritom üvegesre. Félreteszem és kis só, tört pirospaprikával összekeverem, nagyon pici vizet öntök rá és beleteszem a már felkockázott csirkemellfilét. Jól összekeverem és pár percig főzöm fedő alatt, amíg a húsnak fehér színe lesz. Majd öntök hozzá egy kevés levet és beleteszek egy kis apróra vágott paradicsomot és a zöldborsót. Pár perc múlva a már megpucolt, kockára vagy hasábra vágott burgonyát is beleteszem és főzöm együtt. Közben megkóstolom és teszek hozzá még fűszert, ami még szükséges, só, vagy bors, egy kevés pirosaranyat. Kb. 35-40 perc alat készre főzöm.
Nálunk a gyerekek szeretik így enni üresbe, de lehet hozzá nokedlit készíteni, vagy savanyúságot is enni.