Hozzávalók:
40 dkg. sertés lapocka,
30 dkg. zöldborsó,
5 dkg. füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 kis kanál őrölt pirospaprika,
só, frissen őrölt bors,ű
kevés majoránna, és petrezselyem zöld,
2 dl. leves alaplé,
1 kanál olaj.
*
Elkészítés:
A húst kisebb kockákra, a hagymát nagyon apróra vágjuk.
A szalonnát felcsíkozzuk, és zsírjára sütjük.
A zsírban megdinszteljük a hagymát, és az apróra vágott, szétnyomott fokhagymát.
Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük a leves alaplével, és megfűszerezzük.
Mikor a hús már majdnem teljesen megfőtt, belekerül a zöldborsó, és az aprított petrezselyemzöld is.
Addig főzzük, míg a leve enyhén besűrűsödik.
				
															
															

