Hozzávalók:
0,5 kg csirkehús (ki milyet szeret, csirkecomb, farhát, stb.)
20 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 db répa
2 db zöldség
1 evőkanál étolaj
1 teáskanál só
3-4 dkg kockatészta
zöldségzöldje (akár egészben, akár felkockázva)
*
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra összekockázzuk, s picit megpirítjuk az étolajon.
Rászórjuk a zöldborsót, a megtisztított és apróra felkarikázott zöldséget és répát, s párat keverünk rajta, majd felöntjük kb.
1, 5 liter vízzel.
Megsózzuk, belerakjuk a csirkehúsokat, s kb.
30 percig főzzük, néha megkevergetjük.
Ha apróbb csirkehúsokat raktunk a levesbe, akkor ennyi idő elég is, hogy megpuhuljon.
De ha mégsem puhult meg, még kb.
10 percet főzzük.
Ezután beletesszük a tésztát, s még kb.
8 percig főzzük a levest, néha megkevergetjük, s el is készült a zöldborsó levesünk.