Zöldborsófőzelék tavasziasan burgonyával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Zöldborsófőzelék tavasziasan burgonyával

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         70dkg  zöldborsó
·         30dkg burgonya
·         3 ev k napraforgó olaj
·         1 tk pirospaprika
·         2 csk liszt
·         2-3 ev k cukor  ,ha édesebben szeret i valaki  akkor több is lehet
·         1 tk só

*

Elkészítés:

1.    A borsót annyi vízben feltesszük főni, ami éppen ellepi, a megtísztitott kockára vágott burgonyával együtt .Amikor már megpuhult, az olajon rántást készítünk.
2.    Amikor a liszt megpirult, lehúzzuk a lángról, és hozzáadjuk a pirospaprikát .Berántjuk az immáron puha főzött borsó és krumpli  elegyet , Folyamatos keveréssel adagoljuk hozzá a rántást így nem lesz csomós ,1-2 percig kevergetjük, amíg újra felforr.A végén rakom bele a sót és cukrot  ,beízesítem  és kész a finom főzelék  .

Zöldborsófőzelék  tavasziasan burgonyával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldborsófőzelék tavasziasan burgonyával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!