Zöldborsófőzelék, sült debrecenivel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Lujza

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Zöldborsófőzelék, sült debrecenivel

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg fagyasztott zöldborsó
1evőkanál zsír
4-5 evőkanál liszt
2 dl tejszín
1 pici fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
Fűszerek: só,cukor,vegeta,pirospaprika
Debreceni vagy virsli

*

Elkészítés:

A borsót a cukorral,sóval,vegetával,aprított vöröshagymával,annyi vízben,ami ellepi, feltesszük főzni. Közben a zsírral és 2 kanál liszttel,fokhagymás,pirospaprikás rántást készítünk. A tejszínt pedig simára dolgozzuk a maradék liszttel. Amikor a borsó megfőtt, hozzáadjuk a rántást és a habarást is. Átrottyantjuk és a bevagdosott virsliket és debreceni kolbászokat megsütjük, majd tálaljuk.

Zöldborsófőzelék, sült debrecenivel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldborsófőzelék, sült debrecenivel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!