Zöldborsó leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Zöldborsó leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         1-2 szál sárgarépa
·         1-2 szál zöldség
·          1 kis petrezselyem
·         olaj vagy zsír
·         víz
·         ételízesítő
·         só
·         1 kanál liszt
·          1 kk pirospaprika
Csipetkéhez:
·         só
·         2  db tojás
·          2 dl víz
·         liszt  amennyit  felvesz

*

Elkészítés:

A kifejtett zöldborsót az olajon vagy zsíron puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a lisztet, egy kicsit pirítjuk.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük vízzel.
Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, zöldséget, petrezselymet.
Megszórjuk ételízesítővel, és sóval főni hagyjuk.
Közben elkészítjük a csipetkét. A sót, tojást kb. 10 dkg lisztet és a vizet összekeverjük. Ha nagyon lágy, adjunk még hozzá lisztet. Olyan tésztát kell kapnunk, amit kézzel könnyedén tudunk csipkedni.
Ha megfőtt a répa, zöldség, akkor lisztes kézzel belecsipkedjük a csipetkét, kb. 2-3 perc alatt megfő, és kész is a finom leves. 🙂
Utólagosan ajánlom figyelmébe mindenkinek hogy én házi készítésű vegetát illetve étel ízesítőt használok ,iderakom a receptjét
http://www.receptlap.hu/recept/hazi_keszitesu_etel_izesitom__10085

Zöldborsó leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldborsó leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!