Hozzávalók:
· 1-2 szál sárgarépa
· 1-2 szál zöldség
· 1 kis petrezselyem
· olaj vagy zsír
· víz
· ételízesítő
· só
· 1 kanál liszt
· 1 kk pirospaprika
Csipetkéhez:
· só
· 2 db tojás
· 2 dl víz
· liszt amennyit felvesz
*
Elkészítés:
A kifejtett zöldborsót az olajon vagy zsíron puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a lisztet, egy kicsit pirítjuk.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük vízzel.
Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, zöldséget, petrezselymet.
Megszórjuk ételízesítővel, és sóval főni hagyjuk.
Közben elkészítjük a csipetkét. A sót, tojást kb. 10 dkg lisztet és a vizet összekeverjük. Ha nagyon lágy, adjunk még hozzá lisztet. Olyan tésztát kell kapnunk, amit kézzel könnyedén tudunk csipkedni.
Ha megfőtt a répa, zöldség, akkor lisztes kézzel belecsipkedjük a csipetkét, kb. 2-3 perc alatt megfő, és kész is a finom leves. 🙂
Utólagosan ajánlom figyelmébe mindenkinek hogy én házi készítésű vegetát illetve étel ízesítőt használok ,iderakom a receptjét
http://www.receptlap.hu/recept/hazi_keszitesu_etel_izesitom__10085