Hozzávalók:
1/2 kg darált hús, 30 dkg gomba, 4 szelet kenyér vagy 2 db szikkadt zsemle, 2 db tojás, 4db főtt tojás, kb.20 dkg bacon szalonna,fűszerek ízlés szerint ( piros paprika,fokhagyma, só,bors, száritott v.friss petrezselyem) 2 db hagyma., ízlés szerint reszelt parmezán sajt ( füstőlt reszelt sajt is lehet)
*
Elkészítés:
A hagymát apróra vágva ledinsztelem majd a gombával lepárolom.Ízesitem majd ha kihült a darált húshoz keverem.A húshoz hozzá adom az ásztatott zsemlét fűszereket párolt gombát és jól össze gyurom. Szalonnával kibélelt formába rakom és a közepébe bele nyomom a főtt tojásokat.kb.1 órát közepes lángon gáz sütőben sütőm.A szalonna kissé rest lesz.
A zöld borsot kevés olajon füszerezem és lepárolom.Kevés víz hozzá adásával puhára párolom.1 evőkanál étkezési keményitővel elkevert tejjel feleresztem majd tej hozzá adásával fel forralom.Petrezselyemmel és 1 kis kanál cukorral ízesitem.