Hozzávalók:
4 db paprika
3 db paradicsom
1 maréknyi zölbab
1 nagy hagyma
extraszűz olivaolaj
só
chili
bazsalikom
1-2 gerezd fokhagyma
víz
1 db tojás személyenként
petrezselyem
*
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan megmossuk.
A hozzávalókat összevágjuk. (A ki nem szereti a lecsóban a paradicsom bőrét, pár pillalanra tegye forró vízbe és húzza le.)
A hagymát az olajon meghervasztjuk, majd
Hozzáadjuk a babot, egy pici vizet, csipet sót és pároljuk. Amikor már majdnem olyan puha, ahogy szeretjük,
hozzáadjuk a paprikát és folytatjuk a dinsztelést, kicsit sózzuk.
Hozzáadjuk a paradicsomot kevés bazsalikomot, fokhagymát és készre főzzük.
Közben a tojásokat megfőzzük (keményre), leszedjük a héját és hosszában elnegyedeljük.
Tojással, friss petrezselyemmel tálaljuk.