Zöldbableves túrós galuskával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nagynékati

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Zöldbableves túrós galuskával

Zöldbableves túrós galuskával

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg zöldbab
2 evőkanál olaj
2 db sárgarépa
1 db gyökér
1 db zöldségleves kocka
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt

bors
citromlé
Kapros túrógaluskához:
25 dkg túró
1 csokor kapor
1 db tojás
3 evőkanál búzadara

*

Elkészítés:

A leveszöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk,  olajon megpirítjuk majd felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, beleszórjuk  a zöldbabot és néhány percig pároljuk a zöldségeket. Ezután felöntjük vízzel és belerakjuk a leves kockát és puhára pároljuk . Közben elkészítjük a galuskát.
A túrót összetörjük villával, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, tojást és a 3 evőkanál búzadarát és egy kevés sót.
Vízbe mártott kanállal galuskákat szaggatunk a levesbe és amikor felúsznak a tetejére akkor tejfölös lisztes habarással besűrítjük a levest. Tálalás előtt fél citrom levével és apróra vágott kaporral ízesítjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldbableves túrós galuskával