Zöldbableves húsgombóccal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Zöldbableves húsgombóccal

Recept leírás:

Hozzávalók:

35-40 dkg mirelit zöldbab ,
1-1 szál sárgarépa -zöldség ,
1-2 babérlevél ,
kis csokor kapor ,
1 ek zsír ,
1 ek liszt ,
1 dl tejföl ,
1 tk őrölt paprika ,
só -bors ízlés szerint
1 ek reszelt vöröshagyma .
2-3 szem krumpli
30 dkg pulyka darált hús .
1 egész tojás só bors ízlés szerint ,
1 tk ( házi ) fokhagyma krém.

*

Elkészítés:

A zöldséget tisztítás után apró csíkokra vágjuk.
Krumplit kockázzuk A kevés zsíron megdinszteljük a zöldséget és a hagymát.
Levesszük a tűzről, megszórjuk az őrölt paprikával, felöntjük vízzel.
Mikor felforrt hozzáadjuk a zöldbabot, sózzuk fűszerezzük, belerakjuk a kaprot, babérlevelet.
A darált húst sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fokhagymát a tojást és jól összekeverjük.
Vizes kézzel apró gombócokat formálunk.
Amikor a levesben a bab félfővésben van, hozzátesszük a krumplit.
Ha újra felforrt óvatosan belerakjuk a húsgombócokat, lassú tűzön készrefőzzük.
Mikor kész a leves az 1 dl tejfölből és 1 ek lisztből habarást készítünk, hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk.

Zöldbableves húsgombóccal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldbableves húsgombóccal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!