Zöldbableves gazdagon

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Zöldbableves gazdagon

Zöldbableves gazdagon

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Egy kisebb fej hagyma apró kockára vágva,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
fél szál kolbász
3 burgonya kockákra vágva,
fél kiló darabolt zöldbab,
4 szál sárgarépa karikára vágva,
2 szál fehérrépa karikára vágva,
só, bors, ízlés szerint chilipaprika
2 liter húsalaplé (ha nincs, akkor víz)
2-3 evőkanál ecet – ízléstől függően
A habaráshoz:
2 púpus evőkanál keményítő
3 evőkanál tejföl
Tálaláshoz:
kapor apróra vágva

*

Elkészítés:

A zöldségféléket és a karikára vágott kolbászt az alaplével odatesszük főni.
Sózzuk, borsozzuk.
Őrölt paprikát már nem igényel, mert a kolbászból kifő annyi, hogy éppen elég lesz.
Ha a zöldségfélék megpuhultak, akkor egy tálban csomómentesre keverjük a keményítőt a tejföllel, majd fokozatosan adagolva adjuk hozzá a meleg levet, s mindig elkeverjük.
Ezt követően öntjük a levesbe.
Ekkor már nem forraljuk, hogy kicsit főzzük.
Természetesen – ízlés szerint – liszttel is készíthetünk habarást.
Tálalás előtt ecettel ízesítjük, tálaláskor kaporral szórjuk meg.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldbableves gazdagon