Hozzávalók:
Egy kisebb fej hagyma apró kockára vágva,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
fél szál kolbász
3 burgonya kockákra vágva,
fél kiló darabolt zöldbab,
4 szál sárgarépa karikára vágva,
2 szál fehérrépa karikára vágva,
só, bors, ízlés szerint chilipaprika
2 liter húsalaplé (ha nincs, akkor víz)
2-3 evőkanál ecet – ízléstől függően
A habaráshoz:
2 púpus evőkanál keményítő
3 evőkanál tejföl
Tálaláshoz:
kapor apróra vágva
*
Elkészítés:
A zöldségféléket és a karikára vágott kolbászt az alaplével odatesszük főni.
Sózzuk, borsozzuk.
Őrölt paprikát már nem igényel, mert a kolbászból kifő annyi, hogy éppen elég lesz.
Ha a zöldségfélék megpuhultak, akkor egy tálban csomómentesre keverjük a keményítőt a tejföllel, majd fokozatosan adagolva adjuk hozzá a meleg levet, s mindig elkeverjük.
Ezt követően öntjük a levesbe.
Ekkor már nem forraljuk, hogy kicsit főzzük.
Természetesen – ízlés szerint – liszttel is készíthetünk habarást.
Tálalás előtt ecettel ízesítjük, tálaláskor kaporral szórjuk meg.
				
															

