Zöldbableves galuskával!

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Éva1

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Zöldbableves galuskával!

Recept leírás:

Hozzávalók:

kb. 50 dkg zsenge zöldbab
1 vastagabb szál fehérrépa
2 szál sárgarépa
1 kis fej hagyma
10 dkg húsos füstölt szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
1 tojás
liszt
olaj
1 csokor petrezselyemzöld
pirospaprika

tárkony
ízlés szerint tejföl

*

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágom, és kevés olajon megpirítom, hozzáadom a lereszelt hagymát, és tovább pirítom, a gyökeret és a sárgarépát megtisztítom, csíkokra vágom, és ezeket is a szalonnás hagymához adom, kicsit párolom, majd 1 evőkanál lisztet szórok rá. Miután a liszt megpirult, leveszem a tűzről, hozzáadom az áttört fokhagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott zöldpetrezselymet, felengedem kb. másfél liter hideg vízzel, és a kockára vágott zöldbabot is hozzá adom, sóval és egy csipet tárkonnyal ízesítem. Kis lángon, a zöldségek puhulásáig főzöm. Mikor a bab és a zöldségek már puhák, 1 tojásból és lisztből, pici sóval sűrű galuskatésztát készítek, a levesbe szaggatom, végül még pár percig forralom. Tálaláskor tejföllel meglocsolom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldbableves galuskával!