Hozzávalók:
50 dkg. zöldbab,
3 db. sárgarépa,
1 db. petrezselyem gyökér,
1 kisebb fej vöröshagyma,
1 kis csokor petrezselyem,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
néhány babérlevél,
1 kis pohár tejföl,
1 púpos evőkanál liszt,
só, frissen őrölt bors,
kevés étolaj.
*
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom, karikára, vagy hasábokra vágom.
A hagymát apróra kockázom, a bab végeit levágom, 2 -3 cm-es darabokra aprítom.
Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd mikor már üveges, hozzáteszem a zöldségeket, köztük a babot is.
Megsózom, megpaprikázom, majd felöntöm, bő 2 liter hideg vízzel.
Beleteszek néhány babérlevelet is.
Mikor már elég puhára főttek a zöldségek, egy merőkanálnyit kiveszek a főző léből, elkeverem a tejföllel, a liszttel, majd csomómentesre keverve behabarom a levest.
Az apróra vágott petrezselyem zöldet is hozzáadva, készre főzöm a levest.
Lehet gazdagítani a levest füstölt kolbásszal, virslivel, és mivel van, aki savanykásan szereti, akár kevés almaecet, vagy ételecet is adható hozzá.