Zöldbabgulyás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa2

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Zöldbabgulyás

Recept leírás:

Hozzávalók:

25 dkg marhalábszár
25 dkg sertés dagadó
25 dkg zöldbab (lehet mirelit is)
1 szál sárgarépa
2 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
1 ek liszt
só, bors, pirospaprika

*

Elkészítés:

A húsokat kockára vágom, mint ahogy a pörkölthöz szokás. A zöldbabot megtisztítom, darabokra vágom, a vöröshagymát, fokhagymát tisztítom, apróra vágom. Üresen előmelegítek egy 20 cm-es, 4,5 l-es AMC edényt, 2/3 hővel. Amikor a visiotherm eléri az első piros jelzést, a kockára vágott húst az edénybe dobom, megpirítom, amikor az aljzat elengedi a húst, megforgatom és minden oldalát körbe pirítom. Egyik oldalon kissé félrehúzom, és az edény alján képződött szaftba öntöm a vöröshagyma és fokhagyma keverékét. Ezután fűszerezem, mint a pörköltet, hozzádobom a tisztított, karikára vágott sárgarépát, az előkészített zöldbabot, felengedem vízzel az edény füléig és a sima fedőjével lefedve a visiotherm középső állásáig hevítem. Ekkor átcserélem a gyorsfőzőfedőre és 25 percig nagyon alacson yhőfokon főzöm. A gyorsfőzőfedő felnyitása után a lisztettel elkevert tejföllel behabarom.
Tartalmas, laktató étel, többnyire frissen sült kenyérrel vagy lángossal tálalom.

Zöldbabgulyás

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldbabgulyás

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!