Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg zöldbab, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj,1 tk pirospaprika,1tk ételízesítő, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 dl tejföl,1tk só
Én vegyes zöldbabból sárga és zöld hüvelyű babból készítettem
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A Sós vízben megfőzzük a feldarabolt zöldbabot. Elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajon megfonnyasztjuk a hagymát,beletesszük az átnyomott fokhagymát , rászórjuk a lisztet, végül a piros paprikát, felengedjük egy kevés hideg vízzel és a bab főzőlevével. Hozzáöntjük a megfőtt zöldbabhoz. Mikor kellően besűrűsödik, belekeverjük a tejfölt és megszórjuk petrezselyemmel, rövid főzés után már fogyasztható. Fagyasztott zöldbabbal hasonlóan dolgozunk. Amennyiben üveges babunk van, akkor megmelegítjük levével együtt, esetleg a folyadékot pótoljuk, majd rendesen berántjuk.
Én sült virslivel tálaltam


