Zöldbabfőzelék vegyesen Magyarosan

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Zöldbabfőzelék vegyesen Magyarosan

Zöldbabfőzelék vegyesen Magyarosan

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1 kg zöldbab,  1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj,1 tk  pirospaprika,1tk  ételízesítő, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 dl tejföl,1tk  só
Én vegyes zöldbabból sárga és zöld hüvelyű babból készítettem

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A Sós vízben megfőzzük a feldarabolt zöldbabot. Elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajon megfonnyasztjuk a hagymát,beletesszük az átnyomott fokhagymát , rászórjuk a lisztet, végül a piros paprikát, felengedjük egy kevés hideg vízzel és a bab főzőlevével. Hozzáöntjük a megfőtt zöldbabhoz. Mikor kellően besűrűsödik, belekeverjük a tejfölt és megszórjuk petrezselyemmel, rövid főzés után már fogyasztható. Fagyasztott zöldbabbal hasonlóan dolgozunk. Amennyiben üveges babunk van, akkor megmelegítjük levével együtt, esetleg a folyadékot pótoljuk, majd rendesen berántjuk.
Én sült virslivel tálaltam

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldbabfőzelék vegyesen Magyarosan