Hozzávalók:
1/2 kg zöldbab(mélyhűtött)
2 cikk fokhagyma
1 fél cs. kapor
1 ek. zsír
1 ek. liszt
2 dl tejföl
só
bors
kevés cukor
pici ecet
1 pár virsli
kevés zsír
pici pirospaprika
*
Elkészítés:
A zöldbabot felteszem főni, annyi vízben, ami épp ellepi. Hozzáteszem a fokhagymát, kaprot, sózom.
Amikor puha a zöldbab(nem kell szétfőzni), rántást készítek. A zsíron világosbarnára pirítom a lisztet, felengedem kevés hideg vízzel, a zöldbabra öntöm, rögtön utána a tejfölt is beleteszem, jól összeforralom.
Ekkor kerül bele kevés bors, cukor, ezekkel is összeforralom. Miután levettem a tűzről, pici ecettel savanyítom.
A virslit karikára vágom, kevés zsíron megsütöm, majd a tűzről lehúzva szórok rá pici pirospaprikát, jól elkeverem. Rászórom a virslit a főzelékre, és egy kis paprikás zsírral is meglocsolom.