Hozzávalók:
30 dkg zöld bab,darabolt
1 evk apró kapor
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi darab vöröshagyma
1 csapot evk só
kb 2,5 l víz
A rántáshoz,1,5 étolaj
2 csapot evk liszt
2 csapot evk örölt pirospaprika
a véhén,1,5 dl tej,vagy 3 evk tejföl
3 evk cukor
1 evk 10% ecet.
*
Elkészítés:
A zöldbabot fel tesszük a vízbe főzni, hozzá tesszük a kaprot, és fokhagymát, és a vöröshagymát a sót, és amikor úgy fél óra alatt meg puhult a bab, el készítjük a rántást, és hozzá adjuk a babhoz, és forraljuk pár percig, ezután a cukrott is hozzá adjuk, és ha már nem ég alatta a gáz, hozzá adjuk a tejet, vagy a tejfölt, és a kis ecetett, a lényeg ne legyen savanykás, inkább édeskés, én így szeretem, jó étvágyat.