Hozzávalók:
1,- kg friss zöldbab
1-1,5 dkg só
1 fej vöröshagyma
zsír
1 ek liszt
pirospaprika
babérlevél
fűszerkömény
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
sárgarépa
1 ek ecet
*
Elkészítés:
A megmosott, feldarabolt babot feltesszük főni, hozzáadjuk a karikára szelt sárgarépát és a fűszereket, félpuhára főzzük fedő alatt, majd a paradicsom és paprika szeleteket is beletesszük, puhára főzzük.
Közben a zsiradékon a hagymát megpirítjuk, rátesszük a lisztet azzal tovább pirítjuk, a legvégén a pirospaprikát is rádobjuk, de ezzel már nem pirítjuk, hanem azonnal felengedjük vizzel, összekeverjük, és berántjuk vele a levest.
Összeforraljuk, és forrón tálaljuk.
Tejfölt kínálhatunk hozzá.