Hozzávalók:
Nem irok mennyiséget én öt emberre fözök.
Zöldbab nyáron friss nekem van saját sós lében eltett szoktam fagyasztottat készíteni ugyanaz az elkészítés.
kis fej hagyma
kapor
pirospaprika
liszt
tejföl
só, bors
A fűszerek Toldi Fűszer termékek www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
Egy kis fej hagymát megpitítok,rádobom a babot kicsit átforgatom.Megsózom teszek bele egy fél húsleves kockát,apróra vágott kaprot.Szinezem egy kevés pirospaprikával pici borssal átkavarom felöntöm vízzel.Mikor megfő a lisztet elkeverem a tejföllel behabarom a főzeléket.Egyet forr és kész is van.Pici ecetet teszek a sajátoma mert én kedvelem ha kicsit savanykás!Mellé lehet adni tükörtojást fasírtot pörköltet és egyébb nyalánkságokat! Kaprot nyáron szedek a kertből lefagyasztom igy egész télen használhatom!