Zöld paradicsom savanyúság Csildi befőz

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Zöld paradicsom savanyúság Csildi befőz

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1 kg zöld, éretlen paradicsom
1/2 liter víz
1 tk mustármag
1 tk koriandermag
1 szál kapor
1 tk egész bors
1-3 szem babérlevél
1 ev k só
3 dl 10 %-os ételecet
1 kk Na-benzoát

*

Elkészítés:

A paradicsomot többször váltott vízben megmossuk, majd egészben, vagy darabolva üvegekbe töltjük.
A vizet felforraljuk a fűszerekkel, sóval, és a nátrium-benzoáttal, majd hagyjuk kihűlni. A felöntőlevet előző nap is el lehet készíteni.
A berakott üvegeket felöntjük a fűszeres lével, majd lezárjuk és a végleges helyére tesszük.
nekem  5 l üveggel  a mennyiség  ötszöröse kellett

Zöld paradicsom savanyúság Csildi befőz

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöld paradicsom savanyúság Csildi befőz

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!