Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 v hagyma,2 Ek liszt, 1 EK paradicsompüré, 1 db húsleves, kocka, pirospaprika, 30 dkg burgonya, 40 dkg zöldbab, 330 g tejföl, ecet ízlés szerint, pici cukor,só, bors,(ízlés szerint)
*
Elkészítés:
Elkészítése: Az olajon megpirítom a kisebb kockára felvágott hagymát, rászórom a lisztet és együtt is megpirítom.
Fűszerpaprikát hozzáadom 3 l forrásba levő vízzel, és 1 húsleves kockát, paradicsopüré, ízlés szerint sózon.
A kockára vágott burgonyát is a leveshez adom.
Amikor a burgonya már félig megfőtt bele teszem a zöldbabot és készre főzöm.
Majd tejföllel, cukorral, ecettel ízesítem.
( ekkor már csak egyet forralok rajta!) NEM KELL FŐZNI !!
Én azért teszek forrásba levő vizet hozzá mert kevesebb időt vesz igénybe a főzés!
De lehet hideg vízzel is felönteni!