Hozzávalók:
Horváth Rozi szakácskönyvből átalakítottam paleosra a receptet. Ma készítettem ugyanis először zellerkrémlevest.
2 zellergumó kockázva
2 fej vöröshagyma felkockázva
pici vaj
só, bors, ételízesítő szárított zöldségekből, pár szem kömény (ha őrölt, akkor 1 mk.)
1 dl kókusztej
1 evőkanál szezámliszt (ha nincs otthon, kávédarálón ledarált szezámmag)
*
Elkészítés:
A zellergumót és hagymát megpucolom, felkockázom. A hagymát pici vajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a felkockázott zellert, 1 perc után felöntöm 1-1,5 liter vízzel és só, bors, ételízesítő, köménnyel ízesítem, felforralom, majd közepes lángon addig főzöm, míg megpuhul a zellerhús. Aztán hagyom picit hűlni és összeturmixolom. Visszaöntöm a fazékba, majd picit felforrósítom és a kókusztejes, szezámlisztes keverékkel besűrítem, egy-két percet főzöm még. Lehet higeden és melegen is fogyasztani. Nagoyn-nagyon finom. Én zellerszárral fogyasztottam, a gyerekeknek is ízlett.