Zellerkrémleves paleosan

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Zellerkrémleves paleosan

Recept leírás:

Hozzávalók:

Horváth Rozi szakácskönyvből átalakítottam paleosra a receptet. Ma készítettem ugyanis először zellerkrémlevest.
2 zellergumó kockázva
2 fej vöröshagyma felkockázva
pici vaj
só, bors, ételízesítő szárított zöldségekből, pár szem kömény (ha őrölt, akkor 1 mk.)
1 dl kókusztej
1 evőkanál szezámliszt (ha nincs otthon, kávédarálón ledarált szezámmag)

*

Elkészítés:

A zellergumót és hagymát megpucolom, felkockázom. A hagymát pici vajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a felkockázott zellert, 1 perc után felöntöm 1-1,5 liter vízzel és só, bors, ételízesítő, köménnyel ízesítem, felforralom, majd közepes lángon addig főzöm, míg megpuhul a zellerhús. Aztán hagyom picit hűlni és összeturmixolom. Visszaöntöm a fazékba, majd picit felforrósítom és a kókusztejes, szezámlisztes keverékkel besűrítem, egy-két percet főzöm még. Lehet higeden és melegen is fogyasztani. Nagoyn-nagyon finom. Én zellerszárral fogyasztottam, a gyerekeknek is ízlett.

Zellerkrémleves paleosan

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zellerkrémleves paleosan

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!