Zellerkrémleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Zellerkrémleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

  • 1 közepes zellergumó (kb. 60–70 dkg tisztítva)

  • 1 kisebb krumpli (kb. 15 dkg)

  • 1 fej vöröshagyma

  • 7 dl zöldség- vagy csirkealaplé

  • 1 dl tejszín

  • 1 ek vaj (vagy fél vaj + fél semleges olaj)

  • Só, bors

  • Frissen reszelt szerecsendió ízlés szerint

  • Pirított dió vagy morzsolt kéksajt a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A zellert és a krumplit meghámozzuk, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk.

  2. Egy nagy lábasban felolvasztjuk a vajat. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, és közepes lángon üvegesre pároljuk (3–4 perc).
    Hozzáadjuk a zellert és a krumplit, 2–3 percig együtt pirítjuk, hogy kissé karamelles ízt kapjon.

  3. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk. Lefedve, közepes lángon kb. 20 percig főzzük, amíg a zeller és a krumpli teljesen megpuhul.

  4. Botmixerrel simára pürésítjük a levest. Belekeverjük a tejszínt, és reszelünk bele kevés szerecsendiót. Ha kell, még sóval és borssal igazítjuk az ízét.

  5. Forrón tálaljuk, a tetejére pirított diót szórunk vagy kevés kéksajtot morzsolunk.

Zellerkrémleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zellerkrémleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!