Zellerkrémleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Helga

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Zellerkrémleves

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1nagyobb zeller
1 hagyma
1 burgonya (elhagyható)
1 ek.étkezési keményítő
1 dl tejszín

fehér bors www.toldifuszer.hu
1-2 ek oliva oliva olaj vagy 2 dkg vaj
tisztított víz
petrezselyem

*

Elkészítés:

1.      A  zellert megmossuk, a héját eltávolítjuk és vékony darabokra vágjuk.
2.      A  hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk, majd az olajon kicsit meghervasztjuk, hozzáadjuk a zellert, a burgonyát és kicsit több vízben mint ami ellepi, lassú tűzön megfőzzük.
3.      Amikor a zeller megpuhult, a tejszínt és étkezési keményítőt csomómentesen  összekeverjük (az étkezési keményítőt kevés vízben oldjuk fel, úgy nem lesz benne csomó és utána tegyük bele a tejszínt) és besűrítjük vele a levest.
4.      A végén vagy leturmixoljuk vagy botmixerrel krémesítjük, borsozzuk, ha szükséges még sózzuk.
5.      Ehetjük zsemlekockával vagy pirítóssal, sajtos piritóssal, esetleg kevés sajttal is kitűnő.
6.      Tálalásnál szórjuk meg keves petrezselyemmel.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zellerkrémleves