Hozzávalók:
1nagyobb zeller
1 hagyma
1 burgonya (elhagyható)
1 ek.étkezési keményítő
1 dl tejszín
só
fehér bors www.toldifuszer.hu
1-2 ek oliva oliva olaj vagy 2 dkg vaj
tisztított víz
petrezselyem
*
Elkészítés:
1. A zellert megmossuk, a héját eltávolítjuk és vékony darabokra vágjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk, majd az olajon kicsit meghervasztjuk, hozzáadjuk a zellert, a burgonyát és kicsit több vízben mint ami ellepi, lassú tűzön megfőzzük.
3. Amikor a zeller megpuhult, a tejszínt és étkezési keményítőt csomómentesen összekeverjük (az étkezési keményítőt kevés vízben oldjuk fel, úgy nem lesz benne csomó és utána tegyük bele a tejszínt) és besűrítjük vele a levest.
4. A végén vagy leturmixoljuk vagy botmixerrel krémesítjük, borsozzuk, ha szükséges még sózzuk.
5. Ehetjük zsemlekockával vagy pirítóssal, sajtos piritóssal, esetleg kevés sajttal is kitűnő.
6. Tálalásnál szórjuk meg keves petrezselyemmel.