Hozzávalók:
2 db közepes zellergumó
1 fej vöröshagyma
só, őrölt bors, szerecsendió
2 db húsleves kocka
2 dl főzőtejszín
kis csokor petrezselyem
napraforgó olaj
A fűszerek Toldi fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
· A megtisztított, felkockázott zellert kevés olajon kicsit megpirítjuk. Felöntjük 1-1,5 liter vízzel. Beledobjuk a vöröshagymát, fűszerezzük. Közepes lángon főzzük. Amikor a leves felforr, belerakjuk a két db leveskockát.
· Amint megpuhultak a zellerkockák, levesszük a tűzről a fazekat, kidobjuk belőle a hagymát és botmixerrel krémesítjük a levest. Visszatesszük a tűzre, majd a főzőtejszínnel felöntjük, és összerottyantjuk.
· A legvégén megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
Krutonnal (pirított zsemle/kenyérkockákkal) tálaljuk.
A kruton elkészítése:
A felkockázott zsemle/kenyér darabokat egy felforrósított, olajjal kikent serpenyőben megpirítjuk, enyhén sózzuk.