Hozzávalók:
vegyes csont ( marha, sertés, pulyka ): 50 dkg
fehérgyökér: 2 szál
sárgarépa: 4 szál
szemes bors: 0.5 dkg
zeller: 1 db
vöröshagyma: 1 fej
fokhagyma: 2 gerezd
só: csipetnyi
fűszerkeverék: 1 evőkanál
cérnametélt tészta: 40 dkg
petrezselyem zöld: 1 csomag
*
Elkészítés:
A megmosott csontot 2 l. vízbe tesszük és lassú tűzön főzzük.
A csontleves habját időnként leszedjük egészen addig, amíg átlátszó, tiszta levest főzünk. Ha a csonton levő hús félig megfőtt beletesszük a megtisztított zöldségeket, egészben a vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket.
Amikor megpuhult a zöldség kész van a leves.
Leszűrjük, külön edénybe rakjuk a zöldségféléket, a csontot.
A cérnametélt tésztát forró, sós vízben 10 percig főzzük. Külön tálaljuk a levest, a tésztát, zöldségeket.