Hozzávalók:
6 tojás
25 dkg porcukor
40 dkg liszt
135 langyos víz
255 ml olaj
1 sütőpor
1 kanál rum vagy aroma a kakaós feléhez
2 kanál holland kakaópor
csipet só
*
Elkészítés:
A torta elkészítését mosogatás szempontjából érdemes a tojásfehérje felverésével kezdeni.
Majd a tojások sárgáját összekeverjük kézimixerrel a porcukorral, langyos vízzel,és az olajjal.
Utána következik a sütőporos liszt, majd a végén óvatosan a felvert hab.
A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaót és rumot.
Most következik a türelemjáték!!
A tortaforma közepére két evőkanálnyit felváltva a kakaósból, valamint a sárga masszából rétegezünk.
Mindig csak a közepére, nem kell elkenegetni ,a következő réteg súlya ellapítja a
tésztát, és így adódik a csíkozás.
A rétegezést addig folytatjuk, amíg a masszából tart.
170 fokon, 50-percig sütjük, de érdemes tűpróbát végezni .
Nagyon dekoratív, finom torta lett.