Hozzávalók:
5 egész tojás
20 dkg pocukor
125 ml langyos víz
200 ml étolaj
2 csomag vaniliás cukor
1 cs sütőpor
37 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
*
Elkészítés:
a tojásokat szétválasztjuk
-a tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral + vaniliás cukorral
-hozzákeverjük lassan a langyos vizet + olajat
a lisztbe elkeverjük a sütőport
-a tojások fehérjét felverjük kemény habbá
-belekeverjük a tésztába a sütőporos lisztet + a tojások kemény habját
-kettéosztjuk a tésztát
-fele marad sárga a másik felébe belekeverjük a kakaóport
-egy tortaformát kivajazunk + lisztezünk
– kezdjük a formába kanalazni a tésztát
közepénél kezdjük kanalazást
előbb 2 kanál fehér tésztát erre jön 2 kanál kakaós tészta és így tovább amég el nem fogy a tészta
-180 fokon előmelegitett sütőben 25-30 perc alatt megsünjük