Hozzávalók:
5 egész tojás,12g sütőpor/egy tasak/,250g porcukor,125ml viz,250ml,étolaj,375g,liszt/Bl,55/ 2 evőkanák kakaópor,/cukrozatlan/1 teáskanál fahéj.
lehet lekvárral vagy pudinggal is meg tölteni
*
Elkészítés:
1–26cm torta formát,ki bélelünk A tojásfehérjét habbá,majd félretesszük.A tojások sárgályát a cukorral, habosra keverjük,utána hozzá adjuk a vizet és a olajat.A sütőporral el kevert lisztet,apránként bele,végül a keményre felvert tojásfehérjét bele.
Meg felezzük a tésztát.,és a egyik felébe ,bele, a fahájat és a kakaót.Majd óvatosan keverjük külön a kakós tésztát.
Elkezdjük a tészta rétegezését.Előszőr két kanálnyi tésztát rakunk a sütőforma közepébe és folyamatosan rakjuk,egyszer kakaósat egyszer ,fehéret amig a tészták ,el nem fogynak.
45 percig vagy kicsit tovább sütjük.-tetejére mehet csoki vagy cukor máz ,is.