Hozzávalók:
50dkg cseresznyebab vagy tarkabab
80dkg savanyúkáposzta
40dkg füstölt csülök vagy comb
3-4dl paszírozott paradicsom
tojásnyi zsír vagy ennek megfelelő étolaj
2-3ek liszt
1közepes fej vöröshagyma
1teáskanál őröltpaprika
babérlevél
só
víz
*
Elkészítés:
A füstölthust nagyobb kockákra vágjuk,hidegvízben feltesszük főni.
Az előző este beáztatott babot szintén hidegvízben kezdjük főzni,másik edényben.A babhoz teszünk 1-2 babérlevelet,és mikor már felforr sózzuk.
A húst nem kell sózni,mert elég sós,mikor már kezd puhulni hozzáadjuk a kicsavart savanyúkáposztát,és puhára főzzük.Közben a babunk is megfő,összeöntjük a káposztával.
A zsiradékból és a lisztből,az apróra vágott vöröshagymával rántást készítünk,hozzáadjuk az őröltpaprikát a paradicsomot,kevés vízzel higítjuk,és a leveshez adjuk.Összeforraljuk.Aki szereti erősen,főzhet bele erőspaprikát.