Zabpelyhes túrógombóc

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

kohozsu

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Zabpelyhes túrógombóc

Recept leírás:

Hozzávalók:

ZABPELYHES TÚRÓGOMBÓC
hozzávalók 4 főre
250 g  túró
6 ek aprószemű  zabpehely +2 ek liszt
2 db egész tojás + 3 ek víz
2 ek cukor (leginkább elhagyom,mert  a párom sósan eszi)
1 cs vaníliáscukor                     -//-
Csipet só

*

Elkészítés:

elkészítés
A túrót összekeverjük a zabpehellyel, tojással, vízzel,/ cukorral, vaníliás cukorral / és egy csipet sóval.
Az így kapott tésztát legalább 20 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely kicsit magába szívja a nedvességet.
Vizezett kezünkkel közepes méretű gombócokat készítünk ,vagy,mint én is fagylaltos kanállal adagoljuk bele. (  Belenyomhatunk aközepébe lyukat és így tölthetjük keményre hűtött nutellával,vagy eperszemmel,sárgabarackkal,málnával. kb. 12 db lesz ebből az adagból)  Bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben, újraforrástól számítva kb. 2 percig főzzük. Ezalatt feljön a víz tetejére.
A vízből kiszedve pirított zsemlemorzsába,  forgatjuk és tejföllel meglocsolva porcukrozva tálaljuk. Én frissen reszelek zsömlét,vagy,ha száraz, akkor elektromos örlővel darálok rá.
A  férjem tejfölös-sósan eszi. A lányom   ,tejfölözi és böven porcukrozza. Én hígitott ribizli lekvárral imádom.

Zabpelyhes túrógombóc

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zabpelyhes túrógombóc

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!