Hozzávalók:
1/2 liter langyos víz
3 tk. só
1 tk. cukor
1 ek. oliva olaj
100gr. zabpehely
700 gr. liszt
50gr. füstölt sajt (megmaradt az ebéd készítésnél és belekevertem a kenyér tésztába)
1 cs. instant élesztő
*
Elkészítés:
A Tupperware Duplafalu ablakos kelesztőbe beleöntöm a langyos vizet, hozzáadom a sót, cukrot, olajat. Beleteszem a lisztet, zabpelyhet, füstölt sajtot és az instant élesztőt.
Robotgép dagasztó karjával összedolgozom.
Lezárom a kelesztő edényt és 25 perc alatt duplájára kelesztem a tésztát.
Kivajazom, lisztezem a 2 literes UltraPlusz vagyUltraPro edényt, a szilikon keverővel átdolgozom a megkelt tésztát és az edénybe teszem.
Lezárom az UltraPluszot a tetejével és 180-200 fokra állított sütőbe teszem.
Ennél az edénynél nem kell előmelegíteni a sütőt.
A tetőt a sütés végéig az edényen hagyom.
Attól függően, hogy milyen színűre szeretném a kenyeret, 45- 55 perc alatt megsütöm, 180 fokos sütőben.
Ajánlott Tupperware edények:
Tupperware Duplafalu, ablakos kelesztő vagy gyorskelesztő
Tupperware UltraPlusz vagy UltraPro 2 literes edény
Szilikon keverő