Hozzávalók:
25 dkg háztartási keksz
40 dkg zabpehely
5 dkg mazsola
1/2 dl rum (vagy ennek megfelelő rumaroma)
4 ek. gyümölcsdzsem (nekem itt málna volt)
3 dkg kakaópor
15 dkg porcukor
Csokimázhoz:
25 dkg cukor
3 dkg kakópor
4 dkg vaj, vagy margarin
*
Elkészítés:
A zabpehely felét, a mazsolával és a háztartási keksszel együtt ledarálom(másik fele kell a golyók forgatásához), hozzáadom a kakaóport, a rumot(vagy rumaromát), a porcukrot, a dzsemet, aztán annyi langyos vízzel, hogy összeálljon masszává gyúrom.
A masszából golyókat formálok.
A csokimázhoz való cukorból, kakaóporból egy kis vízzel sűrű csokimázat főzök, leveszem a tűzről, belekeverem a vajat, vagy margarint.
Egy villával a csokimázba mártogatom a golyókat és maradék zabpehelybe forgatom.
Gyors, finom desszert.